KOMPRESIJAS ZEĶES UN APĢĒRBI

Veselībai un komfortam ir ļoti liela loma mūsu pašsajūtai ikdienā. Ikdienas gaitas un darbi tiek būtiski ietekmēti, ja jūtamies kaut nedaudz nekomfotabli savā ķermenī, noguruši un pilni emocionālas spriedzes.

Šādos brīžos svarīga neliela palīdzība mūsu ķermenim atslābt, atpūsties un atjaunot spēkus un enerģiju. Rehabilitācijas process palīdz ķermenim atgūt savas dabiskās funkcijas un uzkrāt enerģiju. Kompresijas apģērbs un to sniegtās priekšrocības obligāti novērtēs grūtnieces, cilvēki pēc vēnu operācijām un vienkāršākām procedūrām, tie, kuriem ir ikdienā ievērojama slodze kājām. Topošās māmiņas katrā ziņā novērtēs ne tikai kompresijas zeķes, bet arī grūtnieču jostas un speciālo apakšveļu, kas būs lieliski palīgi ne tikai grūtniecības, bet arī pēcdzemdību periodā. Savukārt, ja svarīga nedaudz nopietnāka pieeja rehabilitācijai, tad dažāda tipa ortozes piedāvās lielu atbalstu ikdienas gaitām.

 

Kompresijas apģērbs iesākumā varētu šķist mazliet dīvains, taču pēdējā laikā kļūst ar vien populārāks. Ar vien lielākoties aktīvās atpūtas piekritēji, izvēlas zem sava brīvā, sportiskā apģērba, pavilkt apakšā kompresijas bikses, kreklu, zeķes. Šādā veidā ir iespējams mazināt noguruma un diskomforta radītās neērtības, jo kompresijas apģērbs uzlabo asinsriti slodzes reizēs. Kompresijas zeķes ir nopērkamas gan aptiekās, gan dažādos e-vides veikalos, kas nodrošina šāda un līdzīga tipa piederumus. Tautā parasti tās tiek dēvētas par vēnu zeķēm, jo ir obligāta nepieciešamība pēc vairāku vēnu operāciju veikšanas rehabilitācijas periodā, pie tam, vēnu zeķu sniegtās priekšrocības obligāti novērtēs gan tie, kuri ikdienā dara stāvošu darbu, gan tie, kuri regulāri dodas lidojumos.

 

KAS IZRAKSTA PIEMĒROTAS ORTOZES?

Pēc dažāda veida operācijām, traumām, vai arī iedzimtām problēmām, var rasties vajadzība pēc ortozēm, kas palīdzētu atjaunot dažāda veida ķermeņa iespējas, vai kalpotu kā fiziska rakstura atbalsts vairāku ikdienas darbu paveikšanai. Ortozes visbiežāk tik iedalītas medicīniskajās un sporta ortozēs, kas abas pilda atbalsta funkciju. Sporta ortozes ir izplatītas aktīva dzīvesveida piekritēju vidū, savukārt medicīniskās ortozes ir populāras personām ar fizisku invaliditāti, pēcoperācijas rehabilitācijas periodā. Eksistē dažāda tipa ortozes, kas katra pilda savu lomu – ortozes celim, potītes ortozes, ortizes elkonim, ir arī ortozes roku pirkstu ufnkciju atjaunošanai, bandāžas un daudz kas cits. Pirms piemērotu ortožu iegādāšanās, lūdzam konsultēties ar ergoterapeitu, lai saprastu kāda tipa ortozes ir nepieciešamas, jo nepareiza terapija var nodarīt lielākas sekas mūsu veselībai, kā varētu likties sākumā.

 

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *