Kas jāņem vērā pirms piedāvā meža zemi vai cirsmas?

Meži ir ļoti ārkārtīgi liela Latvijas dabas sastāvdaļa. Daba noteikti ir mūsu zemes vizītkarte un, protams, to bieži ir apstiprinājuši arī ārzemju tūristi. Ir ļoti vairāki faktori, kas nosaka mežu kā arī cirsmu pirkšanas un pārdošanas darījuma norisi un apmēru, tālab savu pieredzi nevajag vērtēt pēc citu piemēra. Latvijā ir aktīvs mežu likums, kas dažos punktos arī pierāda un arī dod ieskatu mežu kā arī cirsmu pārdošanas procesā. Kas jāņem vērā, ja gribat pārdot mežu?

Ienāc – https://siardn.lv/

Kā pārdot mežus?

Rentablitāte noteikti ir viens no, ja ne pats galvenais cenu noteicošais rādītājs mežu pārdošanā kā arī pirkšanā.. Tai skaitā, šis aspekts ir nozīmīgs ne tikai tad, ja mežu iegādāsies vai arī pārdos valsts, bet arī privātpersona. Ja pārdodat cirsmu, svarīga ir koku kubatūra un arī kāda tipa mežā tā atrodas. Ja vēlaties pārdot savu meža gabalu Valsts mežiem, tad viņu interesēs kļūst iegūt meža zemes, kuras noteikti ir pēc iespējas tuvāk citiem valstij piederošiem mežiem. Meža cenu noteikti ietekmēs arī ceļu tuvums tam, paša meža atrašanās vieta, grāvju stāvoklis, mežaudze un zemes auglība. Meža cenu par hektāru nosaka arī klientu skaits. Augtāku cenas pidāvājumu noteikti ir iespējams saņemt, ja būs daudz pircēju.

 

jāpārdod pārdot cirsmas?

Katrs mežu zemes gabals ir atšķirīgs, pemēram, cirsmu pārdošanā, arī svarīgs ir interesentu daudzums. Dažkārt mēdz būt datu noplūde, tāpēc nevajadzētu uzķerties uz pirmo un vienīgo vilinošo piedāvājumu. Pirms pārdod meža cirsmu, tā noteikti ir jaizdasto, kas nozīmē, ka jāizmēra meža kubatūra kubikmetros. Par spīti tam, ka meža dokumentos jau noteikti ir norādīta visa šī informācija, jāņem vērā, ka tā noteikti ir aptuvena nevis precīza. Klienta cenas piedāvājumā noteikti ir arī nedaudz tālejošāki iemesli, piemēram, pārdotās preces vērtība.

 

Meža un cirsmu vērtība Latvijā.

Meža cenas Latvijā ir atšķirīgas. Mežu galvenā vērtība ir koki. Skujkoku meži ir visvērtīgākie un arī cena par Ha var sasniegt pat 8 tūkst. eiro! Mežu vērtēšana tiek veikta profesionāli vērtējot neskaitāmus kritērijus, turklāt atrašanās vietu, izvešanas attālumu, mitruma pakāpi un tā tālāk. Vismazākā vērtība būs mežiem, kuri ir jūras un arī upju tuvumā.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *