Kā pareizi izvēlēties virtuves mēbeles?

Jums ir gatavs remonts, esat nopirkuši pavisam jaunu mājvietu vai arī gribat nopirkt pavisam jaunu virtuvi, tātad ir pienācis laiks, kad visas domas aizņemtas ar vienu rūpi un tā ir veikali, kas tirgo virtuves iekārtas. Bieži vien pārdomajot finanses, tieši virtuves mēbeles būs tieši tas, kam netiek žēloti līdzekļi, jo virtuvē notiek lielākā dzīves daļa – baudot garšīgu ēdienu, gatavojot un bieži tikai skatoties TV. Virtuves mēbeles tomēr ir diezgan dažnedažādas, kā arī dizains virtuvei ir materiāls pārdomām. Ievērojot ergonomiju, svarīgi saprast, kur būs virtuves izlietnes vieta virtuvē, kurā vietā pieejami virtuves galdi vai citas mēbeles. Tik daudz jautājumu kā arī pārdzīvojumu. Sakumā nepieciešams iepazīties ar to informāciju, kas ir atrodama online, jo tad Jums būs saprašana konkrēti par to, ko Jūs vēlaties, protams, tad vajadzēs izdarīt tiešu izvēli – mēbeles pēc pasūtījuma vai labāk ir mēbeļu veikali ar gatavām virtuves iekārtām.

Piedāvājam arī modernas vannas istabas mēbeles! Ieskaties šeit!

Kāds tieši būs virtuves dizains un izvietojums dzīvoklī?

Pārdomāts virtuves mēbeļu novietojums spēs radīt visus nepieciešamos apstākļus ērtai lietošanai. Profesionāli mēbeļu dizaineri plaši lieto tādu būtisku lietu kā “gatavošanas trīsstūris”. Šāda veida trīsstūra objekta virsotnes sastāv no 3 punktiem – gatavošanas plīts, ledusskapja un virtuves izlietnes. Zonām jaizveido trijstūris, vienīgi šajā gadījumā mājsaimniecei gatavošanās laikā varētu būt komfortabli pārvietoties virtuvē. Kad jau ir saprasts virtuves plānojums, vajadzētu pievērsties mēbeles piemeklēšanai. Kāds dizains būs piemērots konkrēti Jūsu virtuvē? Tagad popularitāti ir sasniedzis Hi-tech stils, kur materiālos dominē stikla izstrādājumi, piemēram, stikla virtuves paneļi, plastmasa kā arī metāls. Šis virtuves dizains neparedz spilgtus atribūtus, nevajadzīgus virtuves elementus un arī attīstītas tehnoloģijas. Pavisam savādāks virtuves iekārtas dizains ir “tuvāk dabai”, kur tiek izmantoti vairāki piederumi, mēbeles no dabīgiem materiāliem, parasti koka. Māla un keramikas piederumi, hand made paklājiņi un koši izstrādajumi no tekstila, kuri veicina miera un komforta klātbūtni. Pasūtot virtuves iekārtas, te nebūs izmantoti tādi vārdi kā modernas mēbeles vai nefunkcionāli virtuves krēsli, Jums būs vajadzīgs dod priekšroku tam, kas tieāām ir sirdij tuvs. Ēdienu gatavošana kā arī atrašanās šajā virtuvē tiek paredzēta priekš Jums, nevis neskaitāmiem padomu sniedzējiem.

Kas vēl ir svarīgs, sūtot virtuves iekārtu?

Tagad virtuves iekārtas izgatavošana sniedz iespēju izvēlēties jebkādu virtuves iekārtas konfigurāciju. Virtuve ar ēdamistabu būs konkrēta vieta, kurā vienmēr būs augsts mitrums kā arī temperatūras svārstības, tādējādi virtuves mēbeles materiāliem jābūt loti izturīgiem, apvienojot to ar viegli kopjošo virsmu. Lai padarītu dzīvi vienkāršāku, labak pievērsiet uzmanību virtuves dizainam, lai tur kā dekorācijas elementi nebūs izvirzītas detaļas vai arī iegriezumi , tieši dekoratīvajos elementos uzreiz sakrājas putekļi un netīrumi. Virtuves mēbeles metala, kas paredzēts stiprinājumiem, vajadzētu būt ne tikai izturīgam, bet arī jābūt ar izturību pret koroziju. Virtuves paneļi kā arī pārējās virtuves mēbeles, piemēram, kumodes, vajadzētu būt ražotām izmantojot izturīgus un pret nodilumu spēcīgus materiālus, šis apstāklis būs ļoti būtiski skapjiem un plauktime, kas tiek stiprināti uz sienas. Kad dzīvoklī dzīvo mazi bērni, virtuves galdi no stikla ir izslēdzami, kā arī virtuves iekārtu fasādes vislabāk taisīt no cita materiāla. Gadījumā ja būs lietota plīts ar gāzi, būs pietiekami jāpārdomā tās izvietojumus, priekš tam, lai nepārkāptu ugunsdrošības nosacījumus. Izvēloties virtuves mēbeles no plastmasas vai arī dabīgā koksnes materiāla, parādās mēbeles sabojāšanās drauds, šī iemesla dēļ, ja iespējams, gāzes plīts jāuzstāda vismaz malā vai jānomaina uz elektrisko plīti. Priekš tam, lai acīmredzami palielinātu vietu, virsū uz skapju vai arī kumodes virsmas iespējams stiprināt spoguļus kā arī atstarojošas virsmas.

Mēbeļu veikali ar virtuves iekārtām

Funkcionalitāte ir nozīmīgākais apstāklis, kuram jāpievērš uzmanība meklējot virtuves mēbeles, savukārt tad tam jau var tikt pakārtots virtuves dizains un stils. Jūs varat griezties pie profesionāļiem, kuri izgatavo mebeles uz pasutijuma, vai arī iet uz mēbeļu veikalu, kur iegādāties jau gatavas virtuves mēbeles. Kad ir vēlme, lai virtuves mēbeles tiktu izgatavota pēc individuālām skicēm un pielāgota tam, lai ir ērti Jums, šajā gadījumā labāk griezties pie mēbeļu ražotājiem. Kuri varēs pēc klienta vēlmēm izgatavot jebkuras mēbeles, vai tie būs virtuves galdi un krēsli, vai arī kumode ēdamistabā, kurai jāsaskan ar kopējo virtuves stilu. Bez šaubām, pirms izvelēties vietu, kurā izgatavo mebeles pēc pasutijuma, vispirms vislabāk būs atrast un iepzīties ar klientu viedokli par konkrēto ražotāju. Mūsdienās tiešsaistes ērā var uzzināt pilnīgi visu un par visiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *