Mūsdienu grīdas segumi ļauj ieklāt grīdas izdevīgi un augstas kvalitātes

Jebkādas mājvietas vai arī ofisa interjera pamatu pamatā būs grīdas. Uz šodienu pastāv tik ļoti dažādi grīdas segumi, kurus varētu piemeklēt tieši Jūsu mājas dizainam. Viens labak izvēlās, ko ierastu un lētu grīdas segumu, kāds ir, piem., lamināts, linolejs, kovrolīns vai flīzes. Citiem vairāk patīk tādi grīdas segumi, kas ir jaunāki un arī izmaksu ziņā dārgāki, kā piemēram, ielietās grīdas, marmoleum vai arī jebkura veida parkets. Nenoliedzami, tad, kad tiek meklēts grīdas segums, būs jāizprot, kurā vietā šis segums tiks uzklāts, jo dažādiem materiāliem jau ir savādākas īpašības. Kā piemēram, grīdas segumi guļamtelpā vai koridorī standartā tiks piemeklēti citādāki, tā kā priekšnams ir vairāk caurstaigājams nekā Jūsu guļamistaba.

Kāda veida grīdas dēļi ir vislabākā atlase?

Lai izprast, kas būtu vislabāk – lamināts vai parkets. Der iepazīties ar īpašībām ar ko atšķiras savā starpā šie grīdas segumi. Lamināta grīdas dēļi viennozīmīgi būs pieņemamāks izvēles variants nekā tas pats parkets, šeit būtu jāmin, ka lamināta cena ir atkarīga no tā klases. Prikes vietas, kur tiek dzīvots, labāk likt trīs klases – divdesmit pirmā, otrā vai trešā. Divdesmit pirmās klases lamināts kalpo 2 gadus, pēc tam tas noberžas un deformējas, 22 klases lamināta ieklāšana tiek realizēta tur, ar mazu caurstaigajamību, jo tas kalpo ne ilgāk par 4 gadiem, šī klase nederēs dzīvojamā telpā, virtuvē un priekšnamā. Savukārt divdesmit trešās klases grīdlīstes kalpo sešus gadus, ko liek telpās, kur tik daudz netiek staigāts. Tagad biežāk izvēlās trīsdesmit otrās klases laminātu, tas kalpo līdz pat 15 gadus, turklāt visbiežāk šis ir tas lamināts akcija uz kuru ir tiešām laba.

Parkets tiek pieskaitīts pie dārgiem pārklājumiem, bet tas to ir nopelnījis, jo materiāla izturība un kvalitāte, tieši tā kā pirms simts gadiem, joprojām ir augsta. Šī veida grīdlīstes izceļas ar to, ka ir no īsta koka, šis ir ļoti vertīgs apstāklis šodien, jo visapkārt ir sintētika un apstrādātas izejvielas. Pie tam parkets ir ekoloģiski tīrs un arī unikāls, savukārt Jūs variet būt droši, ka Jūsu istabas grīdas tiktiešām ir neatkārtojamas. Taču galvenais tā mīnuss ir parketa cena, jo tā ir augsta. Taču var būt atrasts trīsslāņu parkets, kur virskārtu veido dažādu koku finierētas un līmētas lameles, kas beigās tiek pārklātas ar laku vai arī eļļas kārtu.

Parasti grīdas segumi tiks meklēti specializētās vietās, piemēram, ir atsevišķs parketa centrs, kur jau grīdas segumi ir lielā dažādībā. Šeit parasti var būt atrodams arī lamināts, un speciālisti var atbildēt uz jautājumiem, ar ko tad atšķiras lamināts un parkets.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *