Kā tad gudri piemeklēt ārdurvis dzīvoklim vai mājai?

Un protams, ka, kad tiks meklētas ārdurvis privātmājām vai dzīvoklim, to izvēle klientam pārvēršas par īstām galvassāpēm – tirgus tomēr ir pārpildīts ar produkciju, kurā ir ņemtas vērā pilnīgi visas prasības: cenas lielums, vizuālais izskats, uzticamība, trokšņu kā arī siltumizolācija. Kā, mēģinot atrast ārdurvis, atrast līdzsvaru klienta vēlmēs tādā veidā, lai arī ārdurvis dzīvoklim vai arī privātmājai būtu glītas, pieejamas ģimenes budžetam, kā arī tanī pat brīdī droši pasargātu māju no “nelūgtajiem viesiem” un arī pēc iespējas būtu ērti lietojamas? Viennozīmīgi, to pārzin vien lietpratēji. Līdz ar to parasti jādodas pie uzņēmumiem, kur piedāvā cilvēkiem metāla ārdurvis mājai, dzīvoklim, kā arī jāuzdod jautājumi, pie tam neaizmirstot apskatīties piedāvāto preču sortimentu mājas lapā. Bet par iespējamajiem variantiem Jums ir iespēja iepazīties rakstā.

Ārdurvis – kādi tipi vispār ir?

Izskatīsim trīs galvenos tipus: koksnes, PVC, metāla jeb dzelzs. Katrs no šiem atbilst savām funkcijām. Kādus funkcijas ārdurvis varētu veikt: drošība, siltumizolācija un trokšņu absorbācija, iekšējais un ārējais dizains.
Plastmasas ārdurvis standartā tiek uzliktas komerciālās telpās vai kā otrās ārdurvis dzīvoklim vai privātmājai. Veikalos, aptiekās, tirdzniecības centros plastmasas ārdurvis veic tikai “atvēršanas un aizvēršanas” lomu. Pvc durvis jau ir vieglas, tādēļ viņas jau ir ērti atvērt pat bērniem un veciem cilvēkiem. Vēl viens plus ir tas, ka šādas durvis jau ir lētas.
Savulaik dzīvokļos tika uzstādītas koka ārdurvis. Šodien no koksnes pamatā būtu ārdurvis mājām. Tās var būt lētas priedes durvis, kas nevarēs tikt galā ar vides ietekmi kā arī ielaušanās mēģinājumiem. Kā vēl viens variants eksistē durvis, kas izgatavotas no spēcīgiem ozola vai alkšņa masīviem. Taču pat tās iespējas nevarēs salīdzināt ar to, kā pret ielaušanos cīnās metāla durvis.
Metāla ārdurvis mājai vai, piemēram, dzīvoklim, šodien būs populārākais tips. Tas jau ir saistīts ar tādu lietu, ka tieši tās pilda pilnīgi visas funkcijas: siltumizolāciju, trokšņa izolāciju, izturību, estētisko izskatu. Tanī pašā laikā pastāv gan arī lētās, gan arī premium līmeņa durvis ikvienai gaumei un budžetam. Metāla ārdurvis var piemeklēt ar dažādu vizuālo izskatu – no klasiskā dabīgā koka līdz minimālismam un Hi-Tech. Metāls jau ir izturīgs materiāls, kur atrodot izcilas metāla durvju slēdzenes, tās var jau droši aizsargāt māju no ielaušanās.

Ārdurvis dzīvoklim vai privātmājai – kam tieši pievērst īpašu uzmanību, veicot savu izvēli?

Izvēloties durvis, ir jākoncentrējas tieši uz izvietojuma vietu, ārdurvju mērķi kā arī durvju ailes lielumu. Galvenais, ir vēl jāizplāno, kurā vietā ārdurvis privātmājām tiks uzstādītas, ja ir vajadzīgas durvis dzīvoklim labāk, protams, būtu metāla vai kombinētās durvis, varētu izmantot pat labas klases elitārus koka modeļus ar augstas klases ielaušanās izturību. Pie tam, kad tiek izvēlētas, ārdurvis, būtu jārūpējas tieši par papildu drošību pret ielaušanos. Pirmām kārtām, tās tomēr ir speciālas paslēptās metāla durvju slēdzenes, un biezāka dzelzs kārta. Protams, vienalga neviens nav īsti apdrošināts pret iebrukšanu, taču, jo ir pārdomātākas durvju slēdzenes un vēl biezākas šīs durvis, jo lielāka būs varbūtība, ka pats zaglis pazaudēs vairāk sava laika atvēršanai vai arī pat varētu pilnīgi atteikties no savas idejas. Kad tiek izvēlētas ārdurvis, ir nozīmīgi arī izvēlēties labu siltumizolāciju. Galu galā siltas ārdurvis privātmājām ir daudz gudrāks ieguldījums nekā ar daudz zemākas kvalitātes izolāciju, vai pat ja tās vispār nav. Parasti privātajām mājām jau ir pietiekami pat dzelzs, koka vai kombinētie varianti.
Ārdurvis dzīvoklim jāizraugās, pamatojoties uz mitekļa kopējo dizainu, materiāls šajā gadījumā nemaz nav tiešām nozīmīgs kā stila nozīme. Cilvēki parasti izraugās dažādas dekoratīvās iespējas, piemēram, diezgan populāri ir paneļu durvis, un veidi jau ar dažādiem dizaina kokgriezumiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *