VAI IEGĀDĀTIES KONTAKTLĒCAS E-VEIKALOS IR DROŠI?

Ir pieejami dažādi redzes korekcijas profilaktiskie līdzekļi, kas palīdz ik vienam, ar redzes problēmām sekmīgi šo šķērsli ikdienā pārvarēt. Taču, jāteic, ka briļļu pirkšana nav lēts prieks un arī acu lāzeroperācijas ne tik, tādēļ pastāv vēl kāda iespēja – dažāda veida kontaktlēcas. Izšķir vairākus kontaktlēcu veidus, lai tās būtu piemērotas lielākajai daļai optometrisko īpatnību un cilvēki, pat ar salīdzinoši ļoti sliktu redzi, drīkstētu izvēlēties kontaktlēcas, nevis ikdienā lietot tikai brilles. Lēcas palīdz atvieglot problēmas par mājās atstātām vai nozudušām brillēm, jo lēcas ir parocīgs redzes korekcijas līdzeklis ikvienam, kam ir tāds nepieciešams.

Pirms lēcu iegādes e-veikalos vai parastā optikas preču salonā, ir vajadzīga acu ārsta vai optometrista konsultācija, lai noteiktu piemērotāko redzes problēmu uzlabošanas veidu un tā stiprumu.

Skatīt šeit – acuvue oasys!

KĀDAS IR KONTAKTLĒCU ATŠĶIRĪBAS?
Lēcas e-veikalos ir atrodamas ļoti daudz un dažādos optikas preču veikalos. Arī lēcas viena no otras atšķiras pēc to valkāšanas vajadzībām, funkcijām un, protams, zīmola. Lēcas iedala pēc to valkāšanas ilguma – vienu dienu lietojamas lēcas, 1 dienas, mēnesi, trīs mēnešus un arī pusgadu, kā arī iespējams nopirkt tādas lēcas, kurām ir opcijas padarīt garāku izmantošanas laiku. Interesentiem ir iespējams iegādāties lēcas arī balstoties uz to redzi koriģējošām īpašībām, piemēram, multifokālās vai toriskās lēcas, kā arī lēcas, kas vairāk kalpo kā imidža sastāvdaļa, piemēram, lēcas ar zīmējumiem.

KONTAKTLĒCU CENA INTERNETĀ.
Cena ir gana svarīgs faktors arī optometrijas precēm. Kontaktlēcu cenas var atšķirties dažādos salonos, tiesa gan cenu atšķirība nebūs pārāk ievērojama. Vienas dienas kontaktlēcas vidēji maksā 30 eiro un iepakojumā ir 30 lēcas, kas nozīmē piecpadsmit kontaktlēcu pārus. Savukārt divu nedēļu kontaktlēcas maksā līdz divdesmit eiro un arī iepakojumā ir vairākas kontaktlēcas, kas lietojamas pa dienu, bet nav paredzētas lietošanai visu diennakti. Savukārt kontaktlēcas, kas paredzētas specifiskām redzes problēmām, pastāv iespēja valkāt gan tikai pa dienām, gan cauru diennakti. Toriskās lēcas lieto pēc speciāla režīma ar pārtraukumiem gan tikai pa dienu, gan arī naktīs. To cena ir ap 50 eiro un kalpo kā spēcīgs redzes korekcijas līdzeklis, tādēļ pirms to iegādes un lietošanas, nepieciešams konsultēties ar savu optometristu. Tiem, kuriem ir nepieciešama redzes korekcija gan tālumā, gan tuvumā, ir iespējams iegādāties multifokālās lēcas un to cena ir vidēji ap trīsdesmit eiro

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *