ZIEMASSVĒTKU PANTIŅI UN DZEJOLĪŠI, KO SKAITĪT PIE EGLĪTES

Ziemassvētki ir gada gaidītākie svētki kā lieliem tā maziem. Katrā ģimenē Ziemassvētku svinēšanas tradīcijas mēdz atšķirties, taču pantiņu skaitīšana un dāvanu saņemšana, noteikti, ir neatņemama sastāvdaļa. Dažādi Ziemassvētku pantiņi mums tiek mācīti jau no mazām dienām un pantiņš par pīrāgu, kuram abi gali apdeguši, noteikti ir populārākais. Laikam ritot, mainās arī pantiņu un dzejolīšu meklēšanas iespējas. Interneta ietekme uz tradīcijām ir nenoliedzama. Gluži kā pantiņu grāmata, tikai virtuāla un pieejama uzreiz. Tradīcijas norise gan ir palikusi nemainīga – dāvana tiek saņemta pēc pantiņa noskaitīšanas.

ZIEMASSVĒTKU PANTIŅI UN SPĒLES INTERNETĀ

Ziemassvētku novēlējumi, gaišas domas un laba veselība ir labākais ko gribēt priekš otra cilvēka. Šāda veida jauki vārdi sniedz pozitīvas izjūtas un emocijas, kas ir viens no galvenajiem šo svētku mērķiem. Šie ir paši siltākie gada svētki, pat par spīti tam, ka tiek atzīmēti pašā ziemas viducī, turklāt, dažādas tradīcijas tiek piemērotas tieši šim faktam. Daudzi uzskata, ka Ziemassvētki ir kļuvuši pārāk komerciāli un galvenais uzsvars tiek likts uz lieliem pārdošanas apmēriem, taču tā nebūt nav, jo siltas domas un gaiša pieredze ir tas, kas sniedz lielāko prieku. Dāvanām nav jābūt lielām, bet ar nozīmi! Ja izvēlaties kādam uzdāvināt pat mazu nieciņu, tas noteikti tiks novērtēts! Labi vārdi un nedzirdēti Ziemassvētku dzejoļi vienmēr ir devuši pozitīvas izjūtas un enerģijas lādiņu neatkarīgi no svētkiem.

VAI LATVIJĀ ZIEMASSVĒTKUS VISI SVIN REIZĒ?

Ziemassvētkus daudzviet pasaulē mēdz svinēt atšķirīgi kā pieņemts pie mums. Ne tikai tradīcijas, bet arī svētku laiks mēdz variēt ne tikai pa dienām, bet pat pa mēnešiem, piemēram, pareizticīgo ziemassvētki tiek svinēti 7.janvārī. 15.gadsimtā esošās baznīcas kalendāra maiņas rezultātā, Austrumu baznīca palika pie Juliāna kalendāra, kamēr lielākā daļa pasaules sāka izmantot Gregoriāņu kalendāru. Ziemassvētku gaidīšanas laiks daudziem asociējas arī ar gavēni, turklāt, ar vien biežāk arī Latvijā varam novērot citām valstīm tradicionālas paražas, ko piekopj Ziemassvētku laikā. Svētku pavadīšanas galveno lomu tas nemaina, jo tā joprojām ir kopā būšana un lielisku emociju gūšana ar sev tuvākajiem. Arī Latvijā cilvēki izvēlas dažādas svētku gaidīšanas un pavadīšanas tradīcijas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *