MŪSDIENĪGS, ENERGOEFEKTĪVS MĀJOKLIS MŪSDIENĪGIEM CILVĒKIEM

Ja visa pasaule uz mirkli apstātos, tad celtniecības darbi noteikti turpinātu noritēt tik pat straujā tempā kā līdz šim. Mūsdienās svarīgi nodrošinās ēkai lielisku energoefektivitāti, jo tā ne tikai palielina komforta līmeni, bet arī samazina izmaksas ilgtermiņā. Energoefektivitātes jēdziens pēdējos 15 gados tiek dzirdēts gana bieži, it īpaši tuvojoties gada vēsajiem mēnešiem. Samazināt ikmēneša rēķinu apmēru, apsaimniekošanas izmaksas, kas saistītas ar mājokļa uzturēšanu vēlas ik viens, jo tarifu cenu kāpums, diemžēl, ietekmē visas sfēras.

Šīs izmaksas var samazinot ar mājokļa energoefektivitātes celšanas darbiem. Dažāda veida siltināšanas, santehnikas, apdares darbu un citu remontdarbiem nepieciešamo materiālu klāstu piedāvā katrs populārākais būvniecības veikals Latvijā.

OPTIMĀLA CENAS UN KVALITĀTES IZVĒLE SILTUMIZOLĀCJAS MATERIĀLIEM

Viens no šeit svarīgākajiem elementiem mājas celtniecībā ir kvalitatīva siltināšana, lai novērstu siltuma zudumu veidošanos un lieku apsildes izdevumu radīšanu. Siltumizolācijai izmanto dažādus materiālus, ne tikai jau pierasto akmens vati, bet arī kokšķiedras plāksnes, minerālvati, beramās kokšķiedru vates, fibrolīta plāksnes. Pēc siltināšanas darbu veikšanas, jāizvēlas piemērota apkures sistēma. Pilsētas centrālapkure, krāsnis, plītis, kamīns, dažādi apkures katli – sev piemērotu apkures sistēmu var izvēlēties jebkāda tipa mājokļa īpašnieki. Lai siltināšanas darbi nestu gaidītos rezultātus, nepieciešams sekot ražotāja norādījumiem par materiālu pareizu izmantošanu un ekspluatāciju. Liela kļūda ir arī veikt šāda veida darbus maksimāli lēti, jo tas var novest pie nepiemērotu materiālu izmantošanas, kas pēcāk nenodrošina nepieciešamo rezultātu un izmaksas tikai pieaug.

KUR PIRKT LABU SANTEHNIKU?

Vēl viens svarīgs aspekts mājokļa celtniecībā ir pareizas kanalizācijas un notekūdeņu apsaimniekošanas sistēmas izbūvē. Ņemot vērā to, ka šīs komunikācijas tiek ieraktas zemē, to remontdarbi vai nomaiņa sagādā liekas galvassāpes un izdevumus. Ilgtspējīga un energoefektīva mājokļa sastāvdaļa ir arī teicama kanalizācijas sistēmas izveide un ekspluatācija. Arī šajā aspektā nederēs uzskats par maksimāli lētu materiālu izmantošanu, jo rezultāta kalpošanas ilgums būs nenoteikts. Jāizvēlas piemērota bioloģiskā attīrīšanas iekārta vai septiķis, ēkas iekšējā un arī ārējā ūdensapgādes sistēma, lai tā neradītu liekas galvassāpes nākotnē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *