Jumta konstrukcija saskaņā ar mūsdienīgām tendencēm

Jumta konstrukcija ir viens no vissvarīgākajiem momentiem ēkas celtniecības laikā. Brīdī, kad būs likts jumts un jumta segums, būtu svarīgi ievērot tehnoloģiju uz kā balstās pati jumta uzstādīšana un kur neievērošana varētu radīt nepatikšanas, kā piemēram, siltuma zudumu, noplūdi vai pat, ka tiek sagrauta pat jumta konstrukcija. Lai mājas jumts tiek galā ar tā aizsargāšanas darbībām, tam vajadzētu būt pareizi uzbūvētam, pie tam celtniecības laikā nevajadzētu aizmirst par tādu lietu, kā jumta siltināšana. Protams, ir arī iespēja izmēģināt jumta kopnes gan kā īpašu dizaina variantu, gan arī kā jumta balsta funkciju.

Jumta uzstādīšana un tā izvēles dažādība

Mājas jumta segums var būt bitumena lokšņu, metāla, māla dakstiņu, jumts no uzkausētā bitumena, kuru izvēlās, ja taisa plakano jumtu, kā arī ir nezazbezta šīfera mājas jumts. Kāds tad jumta segums būtu vislabākais vai kāda jumta uzstādīšana ir piemērota Jūsu gadījumā, ir atkarīgs no tā, kāda varētu būt jumta konstrukcija. Vispopulārākie ir un būs divu slīpumu un vienslīpes jumti, kur jumta uzstādīšana notiek, lietojot dakstiņu vai šīferi. Metāla jumti būtu labākais variants dārza mājām. Bieži vien sarežgītie tipi jumta konstrukcijām var būt noderīgi individuālam prasībām, tādējādi var veidot diezgan neparastus mājas dizainus, šajā gadījumā vislabākais jumta segums var būt bitumena loksnes, kas ir arī izdevīgākais variants.

Kopnes vai spāres Jūsu mājai?

Mājas celtniecībā diezgan bieži tiek pielietotas jumta kopnes kā arī jumta spāres. Kāds tad izvēles variants būtu vislabākais? Jumta spāres jeb spāru sistēma vienā pusē atbalstās uz mauerlatu, taču otrpus uz siju. Tomēr, lai spāres sistēma spētu izturēt vajadzīgo slodzi, tām jābūt savstarpēji savienotām. Kad tiek palielināta slodze, tās tiks atbalstītas uz statīviem. Jumta kopnes ir stingrs rāmis, ko izmanto slīpo jumtu veidošanā. Tās galvenā būtība būs pardalīt esošo slodzi kurai ir pakļauts jumts un novirzīt to uz sienām. Parasti koka kopnes ir ražotas no augstas kvalitātes kokmateriāliem, dēļiem vai apaļajiem kokmateriāliem. Koka kopnes būs lētāks un pec to uzstādīšanas vienkāršāks variants nekā jumta spāres, tādēļ celtniecībā tām dod priekšroku.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *