Atbalsts tiem, kas cieš Krievijas izraisītajā karā Ukrainā

Karadarbība Ukrainā nenorimst arī tagad, kļūstot arvien cietsirdīgāka. Upuru daudzums pieaug, bet tas, ko šobrīd izjūt Ukrainas valsts cilvēki, nemaz nevar aprakstīt vārdos. Tik daudzi ir zaudējuši ne vienīgi mājokļi, taču arī tuviniekus. Šajā vietā notiek humānā krīze, kur apšauda parastos iedzīvotājus, kuriem pietrūkst pārtikas un ūdens, medikamentu un arī citu ikdienā nepieciešamo lietu. Turklāt šiem iedzīvotājiem nemaz nav pieejami, piemēram, medicīnas pakalpojumi, ne arī tik ierastas lietas, kā, piemēram, transporta satiksme un vienkāršākie komunālie pakalpojumi. Tādēļ jebkura cilvēka atbalsts ikvienā pasaules malā ir tik ļoti novērtēts. Kaut arī veikto ziedojumu daudzums ir liels, bet, turpinoties karam, jebkāda palīdzība nepieciešama katru dienu.

Kādi tad ziedojumi un kur tiek izlietoti?

Pats galvenais, ko vajadzētu arī norādīt, jau ir tas, ka visi ziedojumi un palīdzība jāvirza organizēti tieši uz valsts, kā arī pašvaldību iestādēm un, protams, labdarbības organizācijām. Cenšoties piegādāt palīdzību paša spēkiem, varētu rasties situācija, ka palīdzība nenokļūst pie adresāta. Protams, arī neuzticaties nezināmām organizācijām vai cilvēkiem, kuri saka, ka tiešām īsteno ziedojumu savākšanu. Vēl viens veids veikt ziedojumu, ir pa tiešo uz Ukrainas valsts oficiālajās mājas lapās noteiktajiem rekvizītiem. Ziedošanas veicējs var savu atbalstu virzīt konkrētam mērķim pats, piemēram, armijas spēkiem, vai arī vispārīgi, tad organizācija novirza ziedojumus pēc vajadzības. Kā Piemēram, www.ziedot.lv vislielākā dāvātā summa tika novirzīta Ukrainas valsts aizsardzībai – militārajām vajadzībām. Nākamā plūsma tika novirzīta degvielai, kura ir vajadzīga kā bēgļiem, gan Ukrainā palikušajiem pilsoņiem. Vēl viena daļa izlietota medikamentiem un citām medicīniskā rakstura precēm. Pārējie līdzekļi tika novirzīti kā humanitārā palīdzība kara bēgļiem, kā arī Ukrainā palikušajiem. Pilnīgi visi līdzekļi var tikt virzīti saskaņojot kopā ar Aizsardzības ministriju.

Palīdzības sniedzēji Latvijas teritorijā

Pilnīgi visi esam uzzinājuši par fenomenālo mūsu valsts cilvēku atbalsta nodrošināšanu, ziedojot Ukrainas valsts cilvēkiemvietnē www.ziedot.lv, kur jau saziedots teju devii ar pusi miljoni eiro. Bez tā ziedošanā piedalās pilsētu pašvaldības, risinot bēgļu izmitināšanas problēmas un nogādājot ziedojumus taisni uz Ukrainu. Pārsteidz pat dažu novadu amatpersonas, piemēram, deputāti no Smiltenes novada, kas visi pašu februāra algu noziedoja Apes un Alūksnes novada fondam akcijai “Palīdzēsim Ukrainas tautai”. Bet, piemēram, “Narvesen” savos kioskos un arī Rimi veikalos tiek novietotas ziedojumu kastītes Ukrainas cilvēkiem. Latvijas tehnoloģiju uzņēmēji izveidoja kustību “Uzņēmēji mieram” un sāka ziedošanas vākšanas kampaņu, lai mēģināt savāktu finansiālu atbalstu Ukrainai. Vienaldzīgi nevareja palikt arī ļoti bagātie cilvēki, piemēram, kā ziņo diena.lv Germans Khans, Mihails Fridmanis un Pjotrs Avens ziedoja 10 miljonus amerikas dolāru Ukrainas ebrejiem, kas cieta karā. Turklāt diena.lv raksta, ka Avena un Fridmana banka – Alfa-banka Ukraina, saņēma tomēr atļauju investīcijam no miljardieriem, kas taisās investēt miljards dolāru. Un šis saraksts ir nebeidzams, cilvēki arī tagad ziedo un palīdz bēgļiem. Nepaliekam malā arī mēs, sniegsim palīdzības roku šiem nabaga cilvēkiem!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *