ZIEMASSVĒTKU PANTIŅI INTERNETĀ

Būs grūti atrast kādu, kuram nepatīk Ziemassvētki un kurš tos negaida neatkarīgi no viņu vecuma. Pantiņu skaitīšana, dāvanu saņemšana un laba vēlējumi ir neatņemama Ziemassvētku tradīcija. Pats populārākais pantiņš saistībā ar Ziemassvētku svinībām noteikti ir par nabaga apdegušo pīrāgu. Ir dažādas svētku dzejolīšu apgūšanas iespējas – neskaitot skolu, radus un draugus, pantiņus var atrast internetā. Netrūkst interneta vietnes, kas piedāvā dažāda rakstura dzejolīšus, pantiņus un daudz ko citu. Tā ir kā virtuāla grāmatiņa mūsu kabatā. Pēc īstā pantiņa noskaitīšanas, iestājas vakara gaidītākā daļa – dāvanas saņemšana, par kuru īstu sajūsmu vienmēr izrāda bērni.

POZITĪVAS EMOCIJAS UN KOPĪBAS SAJŪTA ZIEMASSVĒTKOS

Dāvanas nekad nav bijis noteicošais svētku svinēšanas iemesls, jo kopā būšana un jauku atmiņu veidošana sniedz daudz lielāku gandarījumu kā taustāmas mantas. Daudziem šie ir mīļākie un siltākie gada svētki, par spīti tam, ka tiek atzīmēti gada aukstākajā periodā, tiek spēlētas spēles un piekoptas dažādas Ziemassvētku tradīcijas. Šajā laikā daudzi kļūst atvērtāki, siltāki un mīļāki, līdz ar to, tas būtu saucams arī par sava veida Ziemassvētku brīnumu. Nenoliedzami cilvēki izvēlas dāvināt lietas ar nozīmi, nevis paķert pirmo, ko ierauga veikala plauktā. Arī nelielas dāvaniņas vienmēr liks pasmaidīt. Ziemassvētku vakaru dažādos dažādi pantiņi un novēlējum, kas šo laiku veidos īpašu.

VAI LATVIJĀ ZIEMASSVĒTKUS VISI SVIN REIZĒ?

Citu valstu Ziemassvētku tradīcijas var atšķirties no mūsējām un tas ir tikai normāli. Pareizticīgo konfesijas pārstāvji Ziemassvētkus svin 7. janvārī, taču, 31.decembrī apmainās ar dāvanām. Tas skaidrojams ar 15.gadsimtā notikušo kalendāru maiņu, kad, Eiropai pārejot pie Gregora kalendāra laika uzskaitījumam, Austrumu baznīca turpināja izmantot Juliāna kalendāru. Daudzi Ziemassvētkus sagaida ar gavēni, vēl kāds izvēlas pielietot citu valstu un kultūru tradīcijas. Šajā jautājumā nav pareizu un nepareizu atbilžu, jo svētku būtība paliek nemainīga. Arī Latvijā netrūkst cilvēku, kuri izvēlas svinēt pareizticīgo Ziemassvētkus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *