IZPLATĪTI ELEKTROENERĢIJAS RISINĀJUMI LATVIJĀ

Ar vien vairāk cilvēku visā pasaulē vēlas dzīvot dabai draudzīgāk, ekonomiskāk un izdevīgāk, tādā veidā meklējot veidus, kā to īstenot. Saules paneļu uzstādīšana notiek uz ēkas jumta vai klajā laukā, bez ēnas un tie tiek vērsti virzienā uz dienvidiem, lai būtu iespējams uzkrāt pēc iespējas vairāk saules enerģijas. Uzkrātā saules enerģija tiek pārvērsta elektrībā un to var lietot gan kā alternatīvu elektroenerģijas avotu, gan kā centrālo enerģijas avotu. To, cik lielā apjomā saules uzkrātā enerģija var tikt lietota mājsaimniecībā, nosaka uzkrātās enerģijas daudzums, kas, savukārt, ir atkarīgs no paneļu izmēriem un skaita. Sadales Tīkla pieslēgums ir nepieciešams katram īpašumam, kurā ir plānots izmantot saules enerģiju. Lai tiktu uzkrāta elektroenerģija, nav vajadzīgi konstanti saulaini laikapstākļi, kas nozīmē to, ka enerģija tiek uzkrāta visa gada garumā, arī mākoņainā laikā. Lai saprastu vai šāda veida enerģijas ieguve ir piemērota, iespējams izmantot aprēķina kalkulatoru. Vairāk informācijas par uzņēmuma sniegtajiem pakalpojumiem skatīt te – (http://saulessiltums.lv/), kā arī zemāk rakstā!

KAD UN KĀ IZMANTOT SAULES SARAŽOTO ELEKTRĪBU?

Lieliski, ja iespējams izmantot personīgos finanšu līdzekļus izdevumu segšanai, taču liela daļa pakalpojuma sniedzēji sadarbojas ar bankām un kredītiestādēm, lai saules paneļu uzstādīšana būtu pieejama daudz plašākam interesentu lokam. Ir iespējams pašiem veikt nelielus aprēķinus, lai saprastu, vai paneļu uzstādīšana ir izdevīga. Vidējais gada elektroenerģijas patēriņš, paneļu skaits, ko nepieciešams uzstādīt un vieta, kurā tiks ierīkoti paneļi, ir tie rādītāji, kas jāņem vērā aprēķinot uzstādīšanas izmaksas. Svarīgi saprast, ka nav nepieciešams uzstādīt vairāk paneļu nekā nepieciešams un saražot vairāk elektrības kā vajadzīgs. Tie, kuri Latvijā ir uzstādījuši saules baterijas, iegūto enerģiju izmanto divējādi – uzreiz no sava tīkla vai izmanto NETO sistēmu, kur tiek atdota saražotā enerģija un pēcāk izmantota. Pie esošajām elektroenerģijas izmaksām, tiek lēsts, ka investīcija atmaksāsies vidēji 10 gadu laikā. Lai uzstādītu šādus saules enerģijas kolektorus, jārēķinās ar vidēji līdz 10 tūkstošiem eiro, kas sedz visas ar uzstādīšanu saistītās izmaksas.

KĀ NOTIEK PANEĻU IERĪKOŠANA?

Protams, visa veida sagatavošanas darbi un montāža, notiek iepriekš apskatot objektu un nosakot individuālus risinājumus. Projekts tiek izveidots pēc apskates. Ierīkošanas process nav ilgs – vienu vai divas dienas, savukārt, visu dokumentu savākšana gan ir laikietilpīgāks process. Projektam nepieciešama saskaņošana būvvaldē, pretējā gadījumā tā tiek uzskatīta par patvaļīgu būvniecību.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *