KĀ IZVĒLĒTES KRĀSNI VAI KAMĪNU?

Ziema, rudens un pavasara pirmie mēneši ir laiks, kad telpu apsilde ir aktuāla jebkur pasaulē. Podiņu krāsnis un pilsētas centrālapkure jau labu laiku nav tikai vienīgās opcijas telpu apkurināšanai – sildītāji, gaisa kondicionieri ar siltā gaisa opciju, akmens un čuguna krāsnis, dažādi apkures katli – atliek vien izvēlēties piemērotāko. Mājokļa apsildes iespējas lielā mērā nosaka tas, kāda tipa telpas nepieciešams sildīt. Daudzdzīvokļu namos nav daudz iespēju kā tikai radiatori ar centrālapkuri, taču privātmāju iedzīvotāji līdz apkures katliem izvēlas arī krāsns apkuri(vairāk uzzini te – preču katalogs). Ziepjakmens krāsnis un kamīni pamazām aizstāj tradicionālas podiņu krāsnis, jo tās ir viegli uzstādīt, viegli kopt un nodrošina lielisku siltuma uzturēšanu jebkurā telpā.

KĀDAS KRĀSNIS IESPĒJAMS PASŪTĪT?

Krāsnīm un kamīniem vienmēr ir bijusi liela loma telpas gaisotnes veidošanā. Kamīni tiek izvēlēti lielākām telpām, taču mūsdienīgie stūra kamīni ļauj tos izvietot telpas stūrī, tādējādi neaizņemot daudz vietas. Tas ir lielisks risinājums telpu apkurei, jo ir kompakts un askētisks. Krāsnis un kamīni daudziem kalpo arī kā telpas vai visas mājas stila elements, tādēļ svarīgi, lai tas iekļauts kopējā atmosfērā. Daudzi būs pārsteigti par iespēju savām krāsnīm un kamīniem iebūvēt malkas cepeškrāsni. Protams, ir iespējams izveidot krāsni vai kamīnu pēc īpaša pasūtījuma un vēlmēm. Ziepjakmens ķīmiskais sastāvs rada to parocīgu dažāda veida apstrādei, kā arī nodrošina vienmērīgu un ātru uzsilšanu, kas ir ideāla īpašība, lai izmantot šo akmeni apsildes elementu ražošanai.

SAUNU UN PIRTS KRĀSNIS

Atsevišķi tiek izdalītas saunas un pirts krāsnis. Izvēloties šāda veida apkures iekārtas savai pirtij un pirts priekštelpai, ir iespējams piemeklēt tieši tādu, kas nepieciešama konkrētam telpu izvietojumam. Ja aiz pirts sienas atrodas priekštelpa, kurā iekārtota atpūtas zona, tad ērts risinājums būs pirts kamīnkrāsns, kas silda gan pirts telpu, gan priekštelpu, piešķirot patīkamu un siltu atmosfēru. Zināms, ka latviešiem un arī citām kultūrām pirts ir attīrīšanās un relaksācijas vieta, tādēļ daudzi pirtis un saunas izvēlas kā atpūtas vietu. Pirts krāsnis tiek veidotas aktuālajā Skandināvu dizainā, kas iederas jebkāda stila interjerā. Nevajag aizmirst par pareizu krāsns kopšanu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *