Kvalitatīvas auto riepas Rīgā un arī visā mūsu valstī

Vai, braucot ar pašu auto, Jums ir būtiska drošība, kā arī komforts? Vienīgi gudri piemeklētas auto riepas palīdzēs to visu nodrošināt. Izvēloties auto riepas, būtisks moments ir izprast, kādas auto riepas ir vajadzīgas – vasaras vai ziemas riepas. Papildus sezonai, ir būtiski ņemt vērā to tad, kāds tieši jau ir pats auto un cilvēka braukšanas iemaņas, kur tieši domājat braukt, un arī to, cik ļoti ievērojams tiek atvēlēts budžets auto riepu pirkšanai. Šeit mēģināsim aplūkot galvenos kritērijus, lai zinātu, kā atlasīt atbilstošākās riepas priekš sava auto.

Riepu specifikācijas, ko tad jāzina pirms to pirkšanas

Kad tiek izvēlētas riepas savam auto, vērsiet uzmanību, kāds ir ātruma, slodzes indekss, riepu profila biezumam, riepu platumam vai protektora zīmējumam. Jāņem vērā Jūsu braukšanas raksturs. Braucot pa pilsētu un sporta sacīkstēm ir vajadzīgas pilnīgi savādākas auto riepas. Svarīgi atcerēties, ka, pārvietojoties pa asfaltētu vai gruntētu ceļa segumu, īpašības riepām atšķiras. Būtisks jau ir arī automašīnas tips – tas ir kāds mazs auto vai arī autobuss. Ieteicams atcerēties, kad ne jau visu laiku lētas riepas būtu atbilstošākais risinājums, jo šajā gadījumā iet runa konkrēti par drošību. Protams labāk izvēlēties ko pa visu. Ne mazāk svarīgs faktors jau ir sezonalitāte. Konkrēti vasaras riepas būs izmantotas temperatūras grādos no +5°C. Tādām riepām piemīt konkrēta stingrība, kura ļauj saglabāt stingru formu karstās temperatūrās. Bet, piemēram, dotais apstāklis nepieļauj lietot auto riepas ziemā, jo mazā temperatūrā viņas “paliek ledainas”, kas noved pie veiktspējas samazināšanās. Ziemas sezonai jau tiek izmantotas speciālas Triangle ziemas riepas, kuras tad izmanto konkrēti pie temperatūrām tikai līdz plus pieci grādi. Ziemas sezonas riepu īpatnība tad ir mīkstas gumijas pārklājums. Aukstumā tās gandrīz nekad nepaliek cietas, kas, savukārt, ļauj noturēt auto vadīšanu. Pie tam šīm riepām tiek sagrieztas lameles. Tieši tie būs zigzaga formas robi, kas ļauj gūt labāku saķeri ar apsniegotu vai apledojošu ceļu. Vienīgi mašīnas riepām ar radzēm varētu būt bez lamelēm. Un beidzamās vissezonas riepas – var izmantot jebkādos laikapstākļos visu gadu. Tādas riepas jau ir daudz mīkstākas tieši par vasaras riepām, bet stingrākas par ziemai paredzētajām. Sastāvā tiek pieliktas klāt īpašas sastāvdaļas, kuras ir izturīgas pret to nodilumu, kas rodas karstā laikā. Taču būtu vērtīgi ielāgot, ka vissezonu riepas vislabāk izvēlēties vien reģionosbez bargām ziemām.
Piemēram, kad parādās jautājumi riepu piemeklēšanā, vislabāk jau ir griezties jau pie speciālista.

Kam pievērst uzmanību, meklējot auto riepu pārdevēju?

Brīdī, kad jau tiek meklētas riepas Rīgā vai arī citur Latvijas teritorijā, visi savu meklēšanu uzsākam online. Līdz ar to mūsdienīgs riepu serviss bez šaubām ir jau ar interneta lapu. Riepu maiņa parasti tiek īstenota divas reizes gada laikā, ir labi, kad eksistē uz vietas arī riepu noliktava, kurā glabāt savas auto riepas līdz pienāk brīdis tās mainīt. Būtiski, ja servisa piedāvājuma klāstā būs ne tikai auto riepas, bet piemēram riepu diski un var tikt piedāvāti dažādu veidu pakalpojumi, kā piemēram, riepu montāža. Svarīgs moments, ja ir pirktas jaunas riepas vai arī nomainītas uz savām konkrētajai sezonai piemērotajām, ir vēl riepu balansēšana, tā kā pretējā gadījumā var nebūt droša braukšana. Uzmanīgi apskatiet atsauksmes, patlaban tiešsaistē var atrast visu, kas savukārt Jums ļaus sameklēt īsto riepu garāžu. Nozīmīgi ir kvalitatīvi darbinieki, kuri gan mainīs Jums riepas, tā arī rekomendēs vislabākos variantus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *