SUŠI KLĀSTS GALVASPILSĒTĀ

Ja agrāk suši tika uzskatīts par eksotisku ēdienu, tad mūsdienās būs grūti uziet kādu sabiedriskās ēdināšanas vietu, kas šo ēdienu nebūtu iekļāvis savā ēdienkartē. Ja rosīšanās virtuvē nav sveša lieta, tad suši varētu pagatavot arī mājas apstākļos, jo visu, kas nepieciešams, var atrast un iegādāties jebkurā pārtikas veikalā, tajā skaitā piedevas un nori lapas. Īsti suši piekritēji zina, kas slēpjas zem parastam latvietim nezināmiem japāņu sushi veida nosaukumiem, taču, ja arī nav īsti skaidrs, ko nozīmē Unagi maki vai kāda atšķirība starp Nigiri un Maki, katrs sushi restorāns ēdienkartē noteikti ir pievienojis aprakstu par sastāvdaļām.

Ieskaties – https://www.sushibrothers.lv/blogs/pusdienu-piegade

SUSHI RECEPTES.
Ieejot jebkura suši restorāna, ēdienkartē paveras skats uz daudz desmitu dažādiem sushi maki un arī nigiri veidiem – lieli, mazi, karsti, auksti, cepti – kādus tikai sirds gribētu. Suši ir elastīgs ēdiens un to mēdz gatavot gan sekojot vairākām receptēm, gan pildījumā, papildus rīsiem, likt arī ko citu, pat gaļu, piem., vistu. Suši receptes ir opcija noskaidrot gan atšķirīgos ēdienu gatavošanas portālos, gan grāmatās, gan iedvesmu mēdz smelties no jau baudītiem kulināriem šedevriem. Izplatītākie suši varianti noteikti ir maki rolli ar lasi, gurķiem vai avokado. Sushi sarullēšanas veidi arī var būt dažādi – gan tradicionālie ar rīsiem iekšpusē, gan rīsiem arī ārpusē, kas papildus apbērts ar masago ikriem vai sēkliņām. Daudziem būs pārsteigums, ka sushi noteikti ir opcija arī cept. Ceptie suši, visbiežāk, vispirms tiek iemērkti tempuras mīklā un karstā eļļā cepti, līdz mīkla ir zeltaini brūna, taču vēl ir opcija suši pasniegt ar karstu kausēta siera piedevu. Suši var būt arī veģetāri un vegāni. Šādos gadījumos suši tiek gatavoti ar tofu un arī dārzeņiem.

KUR PIEGĀDĀ SUSHI UN CIK TAS MAKSĀ?
Gan Rīgā, gan citās lielās Latvijas pilsētās mēdz izmantot arī sushi piegādes pakalpojumus, ja nu gadījumā nav vēlme un laika gatavot pašam. Diezgan daudzi sushi piegādes restorāni, savu darbību izvēlas izvērst tikai uz klientu apkalpošanu attālināti, šādā veidā piedāvājot lielāku piedāvājumu un arī zemākas cenas. Sushi seti kā arī dažādi akcijas piedāvājumi ir kļuvuši par klientu pieprasītāko izvēli. Suši komplektos jeb setos, parasti ir iekļauti dažāda veida sushi, arī siltie, tai skaitā, cenas ir īpaši pievilcīgas. Suši piegāde Rīgā un arī citās lielākajās pilsētās, parasti ir par fiksētu cenu, kā arī lieliem pasūtījumiem piegāde iespējama bez maksas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *