Ēkas būvniecība kā arī jumta uzstādīšana

Viennozīmīgi jumta konstrukcija būs viens no svarīgākajiem momentiem ēkas būvniecības laikā. Kad būs uzstādīts jumts un jumta segums, ir būtiski ievērot tehnoloģiju uz kā tad balstās mājas jumta uzstādīšana, turklāt kuras neievērošana varētu radīt nepatikšanas, kā piemēram, siltuma zudumu, noplūdi vai pat, ka tiek sagrauta pat jumta konstrukcija. Lai mājas jumts tiek galā ar savām aizsardzības darbībām, tam ir jābūt nekļūdīgi sataisītam, pie tam celtniecības laikā nedrīkst aizmirst par tādu lietu, kā jumta siltināšana. Šodien ir variants izmēģināt jumta kopnes kā dizaina elementu, gan arī kā jumta konstrukcijas balsta funkciju.

Kādi ir jumta konstrukcijas veidi?

Mājas jumta segums var būt metāla, bitumena lokšņu, dakstiņu, jumts no uzkausētā bitumena, ko izvēlās, ja būvē plakanā jumta māju, kā arī ir nezazbezta šīfera mājas jumts. Kāda tipa jumta segums ir vislabākais un kāda jumta uzstādīšana būs piemērota tieši Jums, ir atkarīgs jau no tā, kāda tipa varētu būt jumta konstrukcija. Vispopulārākie ir divslīpju vai vienslīpes jumti, kur pati jumta uzstādīšana notiek, pielietojot šīferi vai arī dakstiņu pārklājumu. Savukārt metāla jumti tomēr ir labākais variants priekš dārza mājām. Bieži vien sarežgītie jumta konstrukcijas veidi var tikt noderīgi individuālam prasībām, tādā veidā realizējot ļoti interesantus māju stilus, tad šeit labākais jumta segums var būt bitumena viļņotās loksnes, kuras arī ir izdevīgākais variants.

Jumta kopnes vai to izmantošana

Jumta kopnes jau ir tāda jumta konstrukcija, kas savā starpā savienojas kopā ar tērauda plāksnēm, tādā veidā iegūstot izturīgu konstrukciju un arī tiek ietaupīta pati koksne. Koka kopnes taisa no sausas koksnes un tās konstrukcijas apstrādā ar antiseptiķiem, tādējādi padarot kopnes gan ugunsdrošas, gan arī ilggadīgas. Turpretim, jumta spāres prasa trīs reizes vairāk koka, tādējādi padarot kopnes par labāku alternatīvu. Jumta kopnes parasti ir ka viegli uzliekamas, gan arī spēcīgas, un šāda jumta konstrukcija tiek pielietota kā dzīvojamās mājās, tā arī saimniecības telpās vai ražošanas ēkās.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *