Jumta uzstādīšana un tā izvēles dažādība

Viennozīmīgi jumta konstrukcija tomēr ir viens no būtiskākajiem momentiem ēkas būvniecības laikā. Brīdī, kad būs likts jumts un jumta segums, būtu būtiski ievērot tehnoloģiju uz kā tad balstās pati jumta uzstādīšana, turklāt kur pārkāpšana var radīt nepatikšanas, piemēram, siltuma zaudējumus, ūdens tecēšanu mājā vai pat, ka tiek sagrauta pat jumta konstrukcija. Lai mājas jumts tiek galā ar savām aizsardzības funkcijām, tam vajadzētu būt nekļūdīgi uzbūvētam, turklāt būvniecības laikā nevajadzētu aizmirst arī par tāda veida lietu, kā jumta siltināšana. Ir variants izmēģināt jumta kopnes kā īpašu dizaina variantu, gan arī kā jumta konstrukcijas balsta funkciju. Viens no iecienītākajiem ir tieši trapecveida jumta segums .

Kad tiek uzsākts mājas projekts, sākumā ir jāizplāno dizains, kur iekļaujas arī jumta konstrukcija un jumta segums. Jumta konstrukcijas veidi eksistē diezgan dažnedāžādi, taču parasti pielieto vienas slīpnes un daudzslīpnes jumtus, taču citur populāri ir arī plakanveida jumti, ko izmanto, kad veido stilīgus četrstūveida mājokļus. Nereti tiek izmantotas koka kopnes, mēģinot padarīt mitekļa dizainu pievilcīgāku. Šodien jumta uzstādīšana var būt no dažādiem materiāliem, piem., dakstiņu jumts ir ļoti izturīgs un ilggadīgs, bet, piemēram, plakaniem jumtiem atbilstošākais jumta segums būtu bitumena jumts, kura priekšrocība ir ātra ieklāšana un diezgan zemas izmaksas. Kaut gan pirms tiek izvēlēts jumta segums, apspriediet šo momentu ar savu projektētāju.

Kas tieši ir labakais risinājums – kopnes vai spāres

Mājokļa celtniecībā ļoti bieži tiek pielietotas koka kopnes vai jumta spāres. Kāds tieši variants būtu vislabākais? Jumta spāres jeb spāru sistēma no vienas puses balstās uz mauerlatu, taču otrpus uz siju. Tomēr, lai jumta spāres varētu izturēt nepieciešamo slodzi, tām jābūt savstarpēji savienotām. Kad tiek palielināta slodze, spāres būs atbalstītas tieši uz statīviem. Savukārt jumta kopnes ir sava veida stingrs rāmis, ko izmanto, kad veido slīpus jumtus. Šeit galvenā būtība jau ir pardalīt slodzi kurai ir pakļauts jumts un novirzīt to uz sienām. Koka kopnes standartā var būt ražotas tieši no augstas klases kokmateriāliem, dēļiem vai arī apaļkoka. Jumta kopnes būs lētāks un pec to uzstādīšanas vienkāršāks variants nekā, piemēram, jumta spāres, tādēļ celtniecībā tām dod priekšroku.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *