Mežizstrāde pakalpojumu klāsts

Meža izstrādē pārsvaru gūst sortimentu tehnoloģija, kas ir tas, ka koku atbrīvo no zariem turpat mežā, bet stumbru sadala sortimentos, piemēram, bērza finierkluči B un A klases, taras kluči, papīrmalka kā arī malka, tad produkts būs vests uz ražotni. Nenoliedzami, tam, kā būs izcirsti koki, novērtēts un atzarotos apaļkoks un koka stumbrs, tiešām ir diezgan liela nozīme, it īpaši, gadījumā ja koklaukumi satur lielus kokus. Nesvarīgi, vai varbūt apaļkoks tiek sadalīts konkrēti no īpašnieka puses, vai pat tas griezīsies tieši pie mežizstrādes industrijas darbinieka, tieši sortimentāciju būtu jānoteic saimniekam, tāpēc tam ir jāizprot, kas tieši noteikti ir pats apaļkoks un tā finierkluči. Uzzini vairāk SIA RDN mājas lapā!

Kas ir tas, kas ir taraskluči un kādam tieši plānam tos pielieto?

Pats apaļkoks kā arī stumbru sortimentu cenas ir dažādas, šī apstākļa dēļ pats svarīgākais būs saņemt no stumbra vērtīgāko sortimentu. Pati dārgākā daļa tomēr ir pirmais baļķis jeb finierklucis. Turklāt sortimentu vertības gradācija tad ir atkarīga un tieši no tā, kāda suga ir kokam. Dārgākie ir A klases bērza finierkluči jeb elite, diemžēl tiem būs augstas vajadzības izgatavošanai, un pieprasījums nereti jau ir atkarīgs no sezonas un reģiona. Tādēļ visvairāk izvēlās B klases klučus, kur cena būs mazāka par A klases klučiem, bet lielāka nekā citiem sortimentiem. Paši bērza finierkluči parasti tiek pielietoti zāģmateriāliem un finieru ražošanai. Kad sortiments būs pārāk tievs vai arī neatbilst finierklucim, šajā gadījumā tie tiek izmantoti piemēram, kā taras kluči un sīkbaļķi. Par taras klučiem der pat resnas sugas, kur koksni nevar pielietot savādāk. Šie taras kluči tiek lietoti zāģmateriālu taisīšanā. Un, malka un papīrmalka ir sortimentu daļa, kuru kvalitātei pievērš mazāk uzmanības. Pati papīrmalka parasti ir taisīta no egles, bērza, apses kā pat priedes koksnes. Liela daļa malkas tiek pārstrādāta granulās un tad tā tiks pielietota , lai radīt siltumu.

Kas tad Latvijā pērk cirsmas un eksportē kokus?

Mēģinot sameklēt sev palīgu mežizstrādes sfērā , jāsameklē īpaši uzticams kā arī spēcīgs uzņēmums, kurš varēs izlīdzēt Jums jebkurā jautājumā. Nenoliedzami, tie, kam jau ir daudz gadu pieredze ir pirmajā vietā, tādēļ, ka, tie tomēr ir vairojuši pieredzi vai kvalitāti jau ilgus gadus. Standartā šajā nozarē būs sniegti arī tādi pakalpojumi, kā koku transports, kas tad tad ir nozīmīgs palīgs, kad vajadzīgs, lai apaļkoks tiek aizvests noteiktā vietā. Bez tam plaša spektra uzņēmumiem interesē arī tādu produktu, kā bērza finierkluči, taraskluči vai papīrmalka, iepirkšana. Kad ir vajadzīgs kurš spēs novērtēt mežu, tad tie, kas vērtē mežu, tā arī ar prieku pērk cirsmas. Plaša spektra uzņēmumiem pieder savi koklaukumi, kur jau ir uzglabāti apaļkoki un taras kluči. Jebkurā gadījumā lielisks profesionālis varēs sniegt palīdzību jebkādā problēmā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *