Kas ir kolagēns un kādam mērķim to lieto?

Gadījumā ja Jūs esat veselīgas ēšanas noteikumu piekritējs, šajā gadījumā bez šaubām esiet pamanījuši, cik dažādi uztura bagātinātāji kļūst populāri, it īpaši kolagēns. Kas tad īsti būtu uztura bagātinātājs – kolagēns? Viennozīmīgi tas ir visplašākais proteīns mūsu organismā, kas tieši veicina ādas, kaulu, skrimšļu, locītavu, matu kā arī audu elastību. Tas būs saistošo audu bāze un veido 1/3 cilvēka organisma olbaltumvielu, kā arī apmēram astoņdesmit procentu no sausās ādas masas. Vairāku faktoru ietekmē, piem., pienākošais vecums vai augsta fiziska aktivitāte varētu iznīcināt dabisko kolagēnu. Bez tam kolagēna izsīkums, kas tad ir vēl zarnu gļotādas sastāvdaļa, var arī izraisīt gremošanas problēmas. Tāpēc bieži vien visus pievilina dzeramais kolagēns vai kolagēna pulveris, lai šādi uzturēt savu veselību.

Ienāc- https://kolagens.lv/pages/kolagens-adai

Uztura bagātinātāja kolagēna tipi

Kādi jau ir kolagēna veidi? Ir daudz dažādu kolagēna tipu, taču pieci tiek skaitīti par izplatītākajiem. 5 biežāk sastopamie veidi iekļauj 1.,2.,3.,4.,5. tipa kolagēnu. Tieši šie kolagēna veidi tomēr ir absolūti neaizstājama ķermeņa sastāvdaļa. I tipa kolagēns būs visvairāk sastopamais olbaltums, kas tad sastopams cilvēkos. Tas veido mūsu ādu, kaulus, cīpslas, asinsvadu sienas un pārējos saistaudus. Kad mums nepieciešams kolagēns ādai un matiem, tad pirmais tips ir vislabākā opcija. Kāda tad tipa uztura bagātinātājs – kolagēns var tikt nosaukts tieši par visvieglāk absorbējamo? Atbilde ir jūras produktu dabiskais kolagēns. Ja Jums nepieciešams kolagēns locītavām un skrimšļiem, tas tomēr ir II tips, kurš ir galvenais skrimšļu kolagēns. Uztura bagātinātāji, kas satur vistas kolagēnu, piem., putnu kaulu kolagēna pulveris, ir galvenais II tipa kolagēna dabūšanas avots. Trešais tips ir fibrilārs kolagēns un būtu galvenā cilvēka ādas kā arī orgānu elements, tas tiks atrasts tanīs pat vietās, kur 1. tips. V. tipa kolagēns ir un būs nozīmīgs grūtniecēm placentas veidošanā. Galvenais būtu saprast, vai arī priekš Jums vajadzīgs kolagēns matiem vai muskuļiem, bet tad atrast savu piemēroto tipu.

Kolagēns kauliem un nagiem – kādā veidā iegādāties?

Šodienas dzīvē visu var nopirkt tiešsaistē, arīdzen uztura bagātinātāji pieejami lielā variācijā. Kā var ieraudzīt īsto kā arī cik daudz pielietot, kad pērkat online vidē. Nav svarīgi, vai arī Jums nepieciešams kolagēns matiem, skrimšļiem vai kolagēns muskuļiem, svarīgi tomēr ir izprast, kāds tad būs mērķis. Profilaktiskos mērķos kolagēna lietošana būs pietiekama ar 5 g, bet, piemēram, vecuma pazīmju novēršanai vai locītavu bojājumu gadījumā, jau var lietot 10 gramus dienā. Ķermeņa ikdienas nepieciešamība ir otrā tipa kolagēns 40 mg daudzumā. Vidējs kurss ilgst trīs mēnešus. Pat, ja vajadzīgs kolagēns ādai, nozīmīga ir komponentu molekulmasa. Vērsiet uzmanību uz vitamīniem sastāvā. Kolagēna sintēze nav realizējama bez mikroelementiem un vitamīniem, tāpēc tad ir vajadzīgs, tomēr, lai uztura bagātinātāji saturētu visas nepieciešamās minērālvielas, īpaši C-vit. Kad nepieciešams dabiskais kolagēns, pirkt to iespējams kā interneta vietnē, gan arī aptiekā. Bet protams internetā būs vieglāk, taču vienmēr mēģiniet noskaidrot ko vairāk par pārdevēju arī gadījumā, kad vajadzīgs vienīgi uztura bagātinātājs – kolagēns, atsauksmes nedrīkst aizmirst, būs detalizēti viņas jāapskatās.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *