Privātais bērnudārzs Rīgā ar baseinu

Savas atvases palaišana pirmsskolas mācību iestādē, katram vecākam nozīmē īpaši daudz, jo ir beigusies viens mazuļa dzīves posms un sācies nākošais. Mūsu valstī atvasi pieteikt bērnudārzu rindā uzreizi pēc dzimšanas nav obligāta prasība, bet, ņemot vērā milzīgās bērnu dārzu rindās visā valstī, ne tikai Rīgā, vecākiem citas izejas nemaz nav. Tieši šī iemesla dēļ, par pirmsskolas mācību iestādi var būt jāsāk interesēties pirms bērna dzimšanas. Bērnu uzņemšanas rindā var savlaicīgi pierakstīt gan valsts, gan arī privātajos pii, bet, to nav iespēams paveikt pirms bērna piedzimšanas, jo dokumentu nokārtošanai nepieciešams bērna personas kods. Īpaši daudzi jaunie vecāki bērnu piesaka rindā gan valsts, gan privātajā dārziņā, jo, privātais bērnudārzs, nereti, bērnus uzņem grupās daudz ātrāk kā pašvaldības bērnudārzā un tas ir izdevīgi vecākam, kurš atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā, jo var laicīgi atsākt strādāt.

PRIVĀTO DĀRZIŅU RINDAS.

Daudziem jaunajiem vecākiem rodas jautājums par to, kā atvasi var pieteikt rindā pirmsskolas mācību iestādē. Mūsdienās to ir iespējams izdarīt elektronski un nav jābrauc speciāli stāvēt garā rindā mācību iestādē, kā tas bija pirms gadiem divdesmit. Privātajās mācību iestādes uzņemšana rindā, parasti, ir jāsaskaņo ar iestādes vadību, kas vienmēr laipni visu pastāstīs un arī izskaidros, lai vecāki varētu vieglāk pieņemt lēmumu. Nereti, privātajos dārziņos bērni savas gaitas var sākt jau pēc viena gada vai pusotra. Izredzes, ka šajā pat laikā pienāks rinda arī pašvaldības pirmsskolas mācību iestādē ir neprognozējama. Valsts un arī pašvaldības visbiežāk sniedz līdzfinansējumu vecākiem, kuru bērni apmeklē privāto pii, jo valsts pirmsskolas izglītības iestādes rinda vēl nav pienākusi vai mācību maksu nākas segt no savas kabatas.

PELDĒŠANAS NODARBĪBAS BĒRNIEM UN ZĪDAIŅIEM PII.

Daudzi vecāki savam bērnam pirmsskolas izglītības iestādi izvēlas ne vien pēc atrašanās vietas tuvu mājai, bet arī vairākiem pulciņiem un citām aktivitātēm, kas tiek piedāvāti fakultatīvi. Bieži vien aktivitāšu sarakstā ir matemātika, dejošanas nodarbības, kāda svešvaloda un arī baseina apmeklējums. Dažādas aktivitātes baseinā un arī peldēšana ir nozīmīgas jebkurā vecumā un, ja PII ir baseins, kur bērnus māca peldēt un arī peldina arī pašus mazākos, tas noteikti ir liels pluss. Peldēšanas nodarbības bērniem un zīdaiņiem ir izplatītas un pieprasītas, it īpaši, ja tās vada pieredzējis speciālists. Baseini bērniem ir meklējami ne vien skolās, bet arī pirmsskolas izglītības iestādēs, turklāt, arī pašiem mazākajiem. Zīdaiņu peldināšana ir nodarbība, ko savam mazulim grib nodrošināt daudzi vecāki un, ja šāda iespēja tiek nodrošināta jau tuvākajā bērnudārzā, tad pastāv variants, ka vecāki izvēlēsies savam bērnam tieši šo mācību iestādi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *