Spilgtākie sporta notikumi

2019.gads sportā ir dāsns ar notikumiem un sacensībām. Faniem būs iespēja piedalīties un vērot vairākus čempionātus un sacensības. Protams, ka visiem ir liela interese par gada lielajiem notikumiem, kas ir UEFA čempionu līga un Pasaules čempionāts hokejā. Latvijas fani noteikti jau gatavojas un plāno labākos veidus, kā sagaidīt Latvijas hokeja izlases cīņas maijā. Uzreiz pēc hokeja čempionāta jūnijā sāksies finālspēles UEFA čempionu līgā. Starptautiskā mērogā noteikti jāpiemin arī Pasaules čempionāts biatlonā, Pasaules čempionāts ziemeļu slēpošanā un, protams, FIBA Pasaules kauss. Aprīlī tepat Latvijā notiks arī Latvijas čempionāts šahā.

Lasi arī – https://www.radio1.lv/lv/Reklamaraksti/1/49107/Kas-nepaliks-aiz-borta-Nozares-kas-atkopsies-pec-Covid-19-krizes

Ja esat minimāli informēts par futbola notikumiem, tad svešs Jums nebūs UEFA čempionu līgas nosaukums. Šīs ir augstākā ranga sacensības futbola komandu starpā. Turnīra saknes meklējamas tālajā 1955.gadā, tad tas tika organizēts pirmo reizi. Toreiz savā starpā cīnījās 16 komandas no dažādām Eiropas valstīm. Joao Baptista Martins bija spēlētājs, kurš iesita turnīra pašus pirmos vārtus. Pirmos piecus turnīra gadus uzvarētāju godā tika celta spāņu komada Real Madrid. Liels nopelns komandas uzvarās bija spēlētājam Alfredo Di Stefano. 1960.gada finālspēlē Real Madrid iesita veselus 7 vārtus, kas līdz šim ir nepārspēts rekords.
UEFA čempionu līga 2019 rit pilnā sparā jau kopš 2018.gada 26.jūnija, kad komandas uzsāka kvalifikācijas spēles. Līdz šim ir iesisti 327 vārti, produktīvākie spēlētāji ir Lionel Messi un Robert Lewandowski, kuri katrs iesituši 8 vārtus. Turnīra iepriekšējo 3 sezonu čempioni Real Madrid ir izstājušies no cīņas kopš spēles ar Ajax, tādēļ ir īpaši liela intriga sakarā ar UEFA čempionu līgas 2019 uzvarētājiem.
Pasaules čempionāts hokejā šogad norisināsies 83.reizi. Tas pirmo reizi notika 1920.gada olimpiskajās spēlēs un to organizēja Starptautiskā hokeja federācija . Hokeja federācijā ir 76 dalībnieki un tā atrodas Šveices pilsētā Cīrihē. Līdz pat 1968.gadam pasaule čempionāts hokejā bija daļa no olimpisko spēļu turnīriem. Čempionāta vēsturē izdalāmi vairāki posmi, atkarībā no veiksmīgākajām komandām. Piemēram, 1954.-1962.gadi izceļas ar to, ka spilgti iezīmēja sacensību starp Kanādas un Padomju Savienības komandām.Padomju savienības hokeja izlase plūca slavas laurus un saņēma kausus līdz pat 1976.gadam.
Jau 23.reizi pēc kārtas Latvijas hokeja izlase aizvadīs Pasaules čempionātu hokejā elites divīzijā. Latvijas izlases kvēlākie līdzjutēji noteikti ir gatavi braucienam uz 2019.gada čempionāta norises valsti -skaisto Slovākiju. Slovākijā spēles notiks divās hallēs – Steel Arena Košicē un Ondreja Nepelas ledus hallē Bratislavā. A grupas spēles noritēs Košicē, bet B grupas, tātad arī Latvijas izlases spēles, plānotas Bratislavā. Šogad Latvijas pretinieces būs Austrija, Krievija, Šveice, Itālija, Norvēģija, Čehija un Zviedrija. Šī čempionāta pārsteigums ir Lielbritānijas izlases atgriešanās A elites divīzijā. Pasaules čempionāts hokejā sāksies jau 10.maijā un norisināsies līdz pat 26.maijam. Turam īkšķus par Latvijas izlasi!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *