Ieteikumi mašīnu riepu un disku izvēlē

Vai, piemēram, pārvietojoties ar pašu mašīnu, Jums būs svarīga drošība, kā arī komforts? Jo tikai pareizi piemeklētas auto riepas spēs palīdzēt to visu nodrošināt. Kad tiek izvēlētas auto riepas, svarīgs faktors ir izprast, kāda tipa riepas būtu nepieciešamas – ziemas vai tomēr vasaras riepas. Papildus sezonai, jau ir nozīmīgi ievērot to, kāds ir auto un vēl Jūsu vadīšanas raksturs, kur tad plānojat doties ar auto, un to apstākli, cik tad ievērojams ir budžets auto riepu iegādei (ieskaties te – https://www.riepugaraza.lv/serviss). Mēģināsim kopā apskatīt pamata aspektus, tomēr, lai zinātu, kā labāk atlasīt piemērotākās riepas priekš sava auto.

Kāda tipa ir auto riepas?

Jūsu braukšanas drošību nosaka vairāki faktori. Viens no pamata faktoriem būs pārdomāta auto riepu atrašana. Priekš tam, lai iegādātos tādas auto riepas, kuras var nodrošināt drošu saķeri ar ceļa segumu, vispirms ir jānosaka to atbilstība sezonai. Konkrēti vasaras riepas būs paredzētas braukšanai temperatūrā no +7 grādiem pēc celsija. Tādas ir taisītas tieši no cietiem maisījumiem, līdz ar to izceļas ar lielu nodilumizturību un vēl labu vadāmību. Taču aukstā temperatūrā tāda tipa riepu veidi paliek pārāk stīvi un nevar nodrošināt labu saķeri ar ceļa segumu. Ziemas riepas jau ir izgatavotas jau no mīkstiem savienojumiem, tāpēc tās saglabā braukšanas veiktspēju zemās temperatūrās. Šādu riepu protektors parasti būs aprīkotas ar dzelzs radzēm, kuras palielina drošības līmeni, kad tiek braukts pa slapju sniegu vai pat ledu. Un jau vissezonas auto riepas ir kompromisa risinājums, kas drošības ziņā jau nav tik labas, salīdzinot ar tām riepām, kas atbilstošajai sezonai domātās. Tās būtu atbilstošas reģioniem, kur tad ziemas mēnešos temperatūra nav tik ļoti maza.
Kā vēl kāds būtisks punkts būs auto riepu protektora raksts. Riepas ar rakstu bez virziena jau ir vislētākās, tāpēc tās ir ļoti populāras, kaut gan viņas nenodrošina labu drošības pakāpi. Lai varētu braukt pa slapjiem ceļiem ir piemēroti varianti jau ar konkrēta virziena rakstu, kas novirza ūdeni no riteņu apakšas. Labāku saķeri ar ceļu, īpaši sliktos laikapstākļos, sekmē riepas jau ar asimetrisku rakstu, kas var veicināt transportlīdzekļa manevrēšanas spēju. Ieteicams atminēties, ka nozīme būs cenai. Pērkot diezgan lētas riepas, šeit tiek taupīts tieši uz savas drošības. Tāpēc labāk piemeklēt kādu tieši vidējā segmenta produktu. Ja nemaz nav saprotams, kādas konkrēti riepas piemeklēt, labāk būtu lūgt palīdzību tieši pie profesionāļiem, piemēram, jebkāda riepu noliktava strādā ar profesionāļiem.

Kam tieši pievērst īpašu uzmanību, meklējot auto riepu pārdevēju?

Brīdī, kad tiek skatītas riepas Rīgā vai citviet Latvijā, mēs savu atrašanu sākam tiešsaistē. Tāpēc mūsdienīgs riepu serviss noteikti ir ar savu mājas lapu. Riepu maiņa parasti tiek īstenota 2 reizes gada laikā, ir izcili, kad ir pieejama arī riepu noliktava, kur glabāt Jūsu auto riepas līdz sākas brīdis tās nomainīt. Svarīgi, ja veikala piedāvājumā jau ir ne vienīgi auto riepas, bet arī piemēram riepu diski, kā arī tiks sniegti dažādi pakalpojumi, piemēram, ātra riepu montāža. Nozīmīgs moments, ja tiek pirktas pavisam jaunas riepas vai pat nomainītas uz Jūsu konkrētajai sezonai atbilstošām, būs riepu balansēšana, tā kā citā gadījumā var nebūt tik droši braukt. Vienmēr izlasiet klientu atsauksmes, tagad tiešsaistē var uzzināt visu informāciju, kas tad savukārt priekš Jums ļaus izvēlēties īsto servisu. Būtiski ir un būs profesionāli darbinieki, kuri kā nomainīs auto riepas, gan arī ieteiks labākos riepu variantus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *