Kā piemeklēt ideālas mājokļa iekšdurvis un ārdurvis?

Kad atnāk tas laiks atrast jaunas durvis mājai vai dzīvoklim, mēs esam interesanta, taču arī sarežģīta ceļa sākumposmā. Mūsdienās, kad izvēles iespējas ir tik milzīgas, ir grūti neapjukt piedāvājumā. Būtiski izcelt, kad iekšdurvis vai ārdurvis ir ne vienīgi ieeja mājā un kādā istabā, tās jau ir arī vizuālais elements, kā arī vienlaicīgi drošības barjera. Tādēļ ir svarīgi noskaidrot, kam pievērst lielāku uzmanību un kā izvēlēties labākās iekšdurvis vai ārdurvis, kuras atbilst tieši Jūsu vēlmēm. Šeit izskatīsim pamata nianses, kuras varētu ietekmēt izvēli, kā arī dosim lietderīgus padomus, kā tad veiksmīgi piemeklēt pašas durvis un furnitūru.

Pamata lieta – durvju materiāla izvēle

Pats pirmais būtu jāizlemj, no kāda materiāla izvēlēties iekšdurvis un vēl svarīgāk, kādas būs ārdurvis. Katram ražošanas materiālam ir savi plusi un arī mīnusi, tādēļ būtu svarīgi padomāt par to, kas Jums vislabāk atbilst.

Durvis no koka – asociējas ar siltumu un mājīgumu. Tādas durvis piešķirs mājoklim siltumu un estētisku pievilcību. Taču koks ir arī regulāri jākopj, lai varētu izvairīties no bojājumiem, kā arī krāsas izbalēšanas. Īpaši to var attiecināt uz ārdurvīm, kur pastāvīgi durvis tiek ietekmētas no ārējās vides faktoriem.
Metāla durvis – izturība un drošība. Durvis no metāla nodrošina labu aizsardzību pret ielaušanos un arī laikapstākļiem. Taču tās var šķist aukstas, pie tam tāda veida durvis ir regulāri jākopj, lai novērstu korozijas riskus. Visbiežāk no metāla tiek izvēlētas tieši ārdurvis.
PVC durvis – šīs durvis ir vieglas un tās ir viegli kopt. Tās ir izturīgas pret mitrumu un laikapstākļiem, tomēr PVC durvis izskatās diezgan vienkāršas salīdzinājumā ar citiem materiāliem. Tāpēc bieži vien tās tiek apvienotas ar stiklu, kas padara vizuālo izskatu vieglāku.
Stikla durvis – visbiežāk stikla iekšdurvis izskatās skaisti un moderni. Taču tādas mājas durvis var viegli sasist un tās ir regulāri jākopj.

Durvju furnitūra – pamata izvēles aspekti

Durvju furnitūra jau ir ne vien praktiska, bet vienlaicīgi arī estētiska detaļa, tādēļ, izvēloties durvju furnitūru, ir būtiski ņemt vērā dažādus faktorus. Bez šaubām durvju furnitūra savā pamatā tiek paredzēta praktiskumam. Pirms veicat izvēli, Jums jāizprot, kāda veida durvīm tā būs domāta – iekšdurvīm vai ārdurvīm. Gadījumā ja gribat, lai durvis atveras un arī aizveras klusi, vērsiet īpašu uzmanību eņģēm.

Ne mazāk būtisks elements ir slēdzene, jo drošība ir viens no svarīgākajiem faktoriem, ko ņemt vērā, izvēloties durvju furnitūru. Mūsdienīgas drošības tehnoloģijas, kā piemēram, digitālās slēdzenes, var piedāvāt papildu drošības līmeni. Protams, durvju furnitūra ne tikai kalpo kā funkcionāls elements, bet tā arī veido telpas estētisko izskatu. Pirms tam kā veikt izvēli, apsveriet, kāda tieši būs furnitūras dizaina stilistika un vai tā saskanēs ar Jūsu interjeru.

Šeit esam izskatījuši populārākos durvju materiālus un aspektus, kam pievērst uzmanību, kad tiek meklēta durvju furnitūra un pašas durvis. Šobrīd var doties uz veikalu, lai veiktu izvēli. Protams, vislabāk ir griezties drošā vietā, kur durvis atbildīs visām prasībām un tiek nodrošināta kvalitatīva durvju furnitūra. Kā sameklēt šādu vietu? Apskatiet atsauksmes un izpētiet piedāvājumu. Latvijā ir speciālisti, kas strādā šajā tirgū jau ilgus gadus un nodrošina arī durvju uzstādīšanu. Iekšdurvis vai ārdurvis, furnitūra durvīm un to uzstādīšana – visu ir iespējams saņemt vienuviet. Un arī vienmēr uzprasiet padomu, jo tādā veidā varēsiet pieņemt lēmumu, ko nenāksies nožēlot!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *