KĀ AIZPILDĪT CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULES?

Internets ir vieta, kurā visbiežāk tiek meklētas darba iespējas, kā arī darba devēji labprāt aktuālākās vakances izvieto tieši online. Gan vakances Latvijā bet arī ārzemēs joprojām ir ļoti pieprasītas un labprāt izmantotas. Sludinājumu vietnes, speciālas darba piedāvājumu lapas un pat sociālie tīkli ir lielisks veids kā atrast darbu sev interesējošā nozarēs un kā darba devējiem atrast kompetentus speciālistus, ko uzņemt savā darbinieku komandā.

Līdz ar darba piedāvājumu meklēšanu, noteikti ir vērts izveidot arī savu CV un iepazīties ar motivācijas vēstuļu veidošanu, jo nereti, tieši šie divi rādītāji spēlē galven lomu tajā, vai darba meklētājs tiks pie kārotās vakances vai nē. CV online ir lielisks veids kā izveidot savu dzīves gājuma aprakstu korekti un tieši tā, kā darba devējs vēlas. Kādēļ online? Atbilde ir vienkārša – jo šādā veidā CV aizpildīšana ir precīza, jo tiek norādīts kurā sadaļā jāraksta nepieciešamā informācija un citi dati par sevi. Interneta meklētāji noteikti nāks talkā, kad būs nepieciešams atrast CV online paraugu. Arī motivācijas vēstule spēlē lielu lomu darba meklētāja kompetences izvērtēšanā, tādēļ bieži vien to aicina pievienot savam CV un pieteikumam. Motivācijas vēstules paraugs ir atrodams tiešsaistē, gan dažādās ar nodarbinātību saistītās iestādēs.

KUR MEKLĒT DARBU LATVIJĀ?
Dzīvojam materiālā pasaulē, un vienīgais veids, kā tikt pie naudas līdzekļiem, ir strādāšana. Neatkarīgi no tā, vai vajadzīgs darbs Valmierā, darbs Rīgā vai darbs Jelgavā, vai jebkurā citā pilsētā vai valstī, darba meklētājam ir jāiegulda laiks un vēlēšanās atrast dev piemērotu vakanci. Jauni darba piedāvājumi tiek radīti un piedāvāti darba meklētājiem katru dienu, atliek tikai meklēt. Lai darba devējs un darba meklētājs labāk sasarbotos, visi prasītie dokumenti jānosūta korekti aizpildīti, jo visbiežāks tieši vadoties pēc tiem, tiek noteikts vai kandidāts tiks aicināts uz otro kārtu vai darba knterviju. Pirmais iespaids vienmēr ir noteicošais!

KUR ATRAST VAKANCES ĀRZEMĒS?
Lai arī lielais emigrācijas vilnis ir aiz muguras, darbs ārzemēs daudziem joprojām ir aktuāls un nepieciešams. Darbs ārzemēs allaž šķiet ļoti vilinošs, taču vienmēr nepieciešams veikt nelielu izpēti par darba devēju un piedāvājumu kopumā. Sociālie tīkli un vakanču portāli vienmēr piedāvā iespēju izvietot arī ārzemju vakances.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *