Kolagēns muskuļiem, nagiem, locītavām

Uztura bagātinātājs – kolagēns pēc īpašībām būs viens no izplatītākājiem un arī unikālākajiem proteīniem. Tas ir savdabīgu “līme”, kas uztur Jūsu organismu kopā, stirpinot muskuļus kā arī saistaudus. Neaizvietojama cīpslu, saišu, locītavu, kā arī kaulu sastāvdaļa, tā veicina darbību, un tad novērš šo organisma daļu sabrukšanu. Kolagēns kopā ar elastīnu, kas sastopams saistaudos, pats kolagēns nodrošina elastību audos. Viennozīmīgi tas nosaka būtiskāko funkciju, pateicoties kurai šis proteīns tiek iekļauts daudzās kosmētiskās procedūrās, priekš tam, lai saglabātu ādas jaunību, elastību kā arī skaistu izskatu. Līdz ar vecumu samazinās kolagēna daudzums organismā. Jo vairāk nobriedis paliek cilvēks, jo mazāks olbaltumvielu kvantums var būt ražots organismā. Tādēļ uztura bagātinātāji un it sevišķi kolagēna lietošana, pārvēršas tiešām par katras dienas daļu. Vairāk lasi te!

Kolagēns kauliem vai nagiem, kā atšķirt?

Uztura bagātinātāji, kur jau ir pats kolagēns, pirkt var iepakojumos ar marķējumu: I, II, III tips. Kopā ir līdz pat divdesmit astoņi savādāka varianta kolagēna, tomēr cilvēka ķermenis pieņem pirmo, otro, trešo un ceturto tipu. Ražojot kolagēnu, pārsvarā var tikt saražoti pirmie 3 tipi. Pirmā tipa kolagēns būs nepieciešams ādai un kauliem, cīpslām, acu radzenei, muskuļiem un citiem audiem. II tipa kolagēnu pielieto tieši, kā kolagēns locītavām, bet 3. tipa olbaltums – iiesaistīts asinsvadu ražošanā un šī veida kolagēns muskuļiem ir labi piemērots un arī ādai. Visi šie tipi pēc to struktūras būs līdzīgi. Tie atšķiras viens no otra pēc secības, kā aminoskābes tiek veidotas, un arī oksilizīna daudzuma. Praksē var teikt, ka pat viena un tā paša veida kolagēni atšķiras, var būt to ietekmē arī formula, blakusvielas vai veids, kā tas izdalās. Ja Jums būs vajadzīgs uztura bagātinātājs – kolagēns, lai tieši atrisinātu kādu konkrētu problemsituāciju, šajā gadījumā vislabāk piemeklēt tam vispiemērotāko, piemēram, kolagēns matiem, ādai vai, piemēram, kolagēns kauliem, bet, kad vēlaties “visam un profilaksei”, tad labāk piemeklēt to tipu, kur ir dažādas piedevas.

Dažādi uztura bagātinātāji un vēl pats kolagēns – ražotāja vai sastāvdaļu atrašana

Kad pienak brīdis, ka tomēr ir nepieciešams kolagēns, pirkt to iespējams ne tikai aptiekā uz vietas, bet arī, piemēram, internetā. Taču mēģiniet uzzināt vairāk tieši par uzņēmumu, kā arī viņa reputāciju, tādēļ, ka, uztura bagātinātāji jau ir jālieto iekšķīgi. Saprotiet sev, kāds Jums ir vajadzīgs tips – kolagēns ādai, matiem, vai , piemēram, kolagēns locītavām, muskuļiem. Protams, pirms pirkt ir vajadzīgs precizēt, kāda būtu kolagēna lietošana. Vispār pastāv dzeramais kolagēns, kas jau būs sagatavots. Šis variants būtu ļoti viegli sagremojams, pie tam ir atbilstošs pat tiem, kuri cieš no gastrīta. To ir ērti uzņemt, kā arī tas nav pašam jāgatavo – 1 pudele satur dienas devu piecus g. Tiek plaši izmantots kolagēna pulveris, kas tomēr ir vienkārši uzņemams. Taču, ja šis kolagēns pirkts tiek nevis pakas veidā, šajā gadījumā dzēriens būs jātaisa saviem spēkiem, kas tad ceļojot nav ērti. Kolagēns kā kapsulas vai tapbletes ir visērtākais izmantošanas variants, kuru varat paņemt līdzi uz darbu, ceļojumā vai komandējumā. Nenoliedzami, tad kad tiek meklēts kolagēns, atsauksmes ir tas, ko labāk ir jāapskata vispirms, tādā veidā Jūs atradīsiet piemērotāko risinājumu sev.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *